«Η Ευρωζώνη δεν έχει σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα» δηλώνει ο Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι σε συνέντευξή του στην καθολική εφημερίδα «L’ Avvenire».

Παράλληλα, εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και νομισματικούς θεσμούς θα ολοκληρωθεί με αίσιο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιτρέψτε μου το λογοπαίγνιο αυτό: σε περίπτωση που η Ευρώπη χάσει κομμάτια, κινδυνεύει να γίνει και η ίδια κομμάτια» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα δεν είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και ότι «τώρα είναι ανάγκη να αναλάβει δεσμεύσεις για να ξεκινήσει τουλάχιστον η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων».

Σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με το ποιους τομείς θα έπρεπε να αφορούν οι μεταρρυθμίσεις, ο Ιταλός υφυπουργός υποδεικνύει εκείνον των συντάξεων και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το θέμα του φόρου προστιθέμενης αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τις ώρες αυτές εργαζόμαστε όλοι μας με στόχο την αίσια κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αλλά για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί» επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης: Γκότζι: «Προς το συμφέρον όλων η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, 18:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης