Γρηγοράκος: «Οχι» εν λευκώ υποταγή στον Αλ.Τσίπρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015, 19:34
Γρηγοράκος: «Οχι» εν λευκώ υποταγή στον Αλ.Τσίπρα
Ταράζει τα νερά στο ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με την οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη συμφωνία την Πέμπτη, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.

Ο κ. Γρηγοράκος ζητεί να μην δώσει το ΠΑΣΟΚ «εν λευκώ υποταγή» στον Αλέξη Τσίπρα και να συρθεί σε εκλογές χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και να έχει θέσει το πολιτικό πλαίσιο για τη συμφωνία, αλλά και για την επόμενη ημέρα είτε είναι εκλογική είτε όχι.

Συγκεκριμένα, έθεσε έξι προϋποθέσεις, παροτρύνοντας την κ. Γεννηματά να θέσει τα θέματα αυτά στον πρωθυπουργό, τις οποίες συναρτά με την «παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση μειοψηφίας του κυρίου Τσίπρα».

«Συνιστούν προσωπικά για μένα το μοναδικό κριτήριο που καθορίζει τις πολιτικές μου επιλογές και αποφάσεις. Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο με την κυβέρνηση, η στήριξή της εκ μέρους μας θα ισοδυναμούσε με εν λευκώ υποταγή στις προθέσεις της να εξακολουθεί να πολιτεύεται εκτός πολιτικής, οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας» σημειώνει.

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικώς την κ. Γεννηματά για την επιστολή, σκοπεύει να υποστηρίξει τις θέσεις του και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εφόσον συγκληθεί πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής και, σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν εισακουστεί θα προτείνει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ κατά συνείδηση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015, 19:35