ΓΣΕΕ: Να σταματήσει ο ΥΠΟΙΚ να μας κουνά το δάχτυλο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 15:47
ΓΣΕΕ: Να σταματήσει ο ΥΠΟΙΚ να μας κουνά το δάχτυλο
Την αντίδραση του γ.γ. της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκη, προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του υπουργού Οικονομικών στις διοικήσεις των ταμείων που είπαν «όχι» στο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Ειδικότερα, ο κ. Κιουτσούκης είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος, αντί να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στους εκπροσώπους των εργαζομένων που δεν στήριξαν την καταστροφή των ταμείων με τη μείωση κατά 53,5% των αποθεματικών τους, οφείλει να εξηγήσει πού πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων και των εργοδοτών από τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Οφείλει», πρόσθεσε, «να αναλύσει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που εδώ και δεκαετίες διαχειρίστηκαν με ανευθυνότητα και παραβατικότητα τα αποθεματικά τους».

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ σημείωσε ακόμη ότι «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν αποδοθεί ποτέ».

«Ας σταματήσει, λοιπόν, να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιο είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας» συμπλήρωσε και καταλήγοντας παρατήρησε: «Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στην υπευθυνότητα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 16:15