Για ορμπανικού τύπου δημοκρατία κάνει λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη αναφορικά με το επεισόδιο ξυλοδαρμού πολίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η απάντηση Ραγκούση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ορμπανικού τύπου δημοκρατία.

Με την ανακοίνωσή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης, επιχειρεί πλέον απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Αντί να δώσει στη Βουλή τις απαντήσεις που νομίζει σωστές, τόλμησε να μας εγκαλέσει γιατί της υποβάλλαμε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για ένα σύνολο παραβατικών συμπεριφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς λοιπόν μετά τη χυδαία και αντιδημοκρατική αντίδραση της κυβέρνησης όχι απλώς επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που καταθέσαμε αλλά επιμένουμε :

Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό;

Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;

Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου στο οποίο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί και που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα;

Όσο για τις φθηνές ανοησίες περί Ρουβίκωνα, είναι οι ίδιοι οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης που μπορούν να αποδείξουν πως αυτές δεν ισχύουν. Απλούστατα διότι έχουν «τελειώσει» τον Ρουβίκωνα από 8 Ιουλίου 2019, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης