Δ.Κ

«Κάποιος κύριος, ο οποίος ήθελε να κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, πήγε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και άρχισε να με κατηγορεί για κάτι που είναι γραμμένο και ελεγμένο στον Πόθεν Έσχες μου», είπε ο Άδωνις στο Σώμα για την άρση της ασυλίας του που συζητήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός κατηγορείτο για «δήλωση ψευδών στοιχείων στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλή και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έγιναν αυθαίρετες κατασκευές.

Η αίτηση άρσης της ασυλίας του απορρίφθηκε.

Στιγμιότυπα από τη Βουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον λόγο πήρε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τη δική του υπόθεση ζητώντας την άρση της ασυλίας του.

« Ο άνθρωπος που με κατηγορεί έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Κατέθεσε ψέματα και εγώ είμαι κατηγορούμενος με αυτά τα ψεύδη σαν ληστής» είπε ο Χρυσαυγίτης Βουλευτής, αποχωρώντας από την αίθουσα με τους υπόλοιπους Βουλευτές του κόμματός του. Το Σώμα ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Η υπόθεση της Λιάνας Κανέλλη αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση και η επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία τη μη άρση της ασυλίας της, κάτι που έγινε και στην Ολομέλεια.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος κατηγορείτο για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία με όφελος και αντίστοιχα ζημία πάνω από 120.000 ευρώ. Ο βουλευτής δεν παρευρέθηκε στη συζήτηση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά έστειλε υπόμνημα. Το Σώμα απέρριψε την άρση της ασυλίας του.

Και ο Στάθης Μπούκουρας με δήλωσή του από τις φυλακές διευκρίνισε πως δεν επιθυμεί να παρευρεθεί σήμερα στη Βουλή παραταύτα το Σώμα καταψήφισε την άρση της ασυλίας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης