«Από την πρώτη στιγμή παρουσίασα την μοναδική και ρεαλιστική πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν να είναι μέσα στο ευρώ», είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τους όρους που έθεσε χθες, δίνοντας έμφαση στον σχηματισμό κυβέρνησης με τις δυνάμεις που έχουν φιλευρωπαϊκό προσανατολισμό, δηλ. τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έθεσε δε για ακόμη μία φορά ως μοναδικό όρο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την Ε.Ε..

«Οι πολίτες την Κυριακή ψήφισαν στέλνοντας δύο μηνύματα:

Ότι θέλουν η Ελλάδα να είναι με ασφάλεια στην Ευρώπη και το ευρώ και να επιδιώξει την καλύτερη εφαρμογή των όρων», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να περιμένει μέχρι αύριο, τη συνάντηση που θα έχουν η οποία θα είναι «πολύ ουσιαστική».

«Όποιοι θέλουν να διαπραγματευτούν σκληρά προς όφελος της πατρίδας να κρατήσουν την όρεξή τους για εκεί, το γήπεδο, (σ.σ τους εταίρους και τους δανειστές) όχι για τον εσωτερικό διάλογο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων», σημείωσε.

«Θέλουμε να υπερβούμε το αδιέξοδο δεν είναι ώρα για διχασμούς» είπε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν «τη δική μας υπεύθυνη, πατριωτική πρόταση για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης