Επιστολή προς τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τους επικεφαλής άλλων φορέων, κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Θ. Θεοχαρόπουλο, με την οποία καταθέτει την τεχνική πρόταση για την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία στις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του νέου φορέα, απέστειλε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού στην επιστολή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη η εν λόγω πρόταση «δεν μεταβάλλει καθόλου το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και δεν επιφέρει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις», ενώ «εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας». 

«Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους», αναφέρει στο τέλος της επιστολής του ο κ. Θεοδωράκης.

Αναλυτικά η επιστολή- κάλεσμα του κ. Θεοδωράκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σου αποστέλλω την τελική μου πρόταση για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι σημαντικό ότι ο καθηγητής Ν.Κ.Αλιβιζάτος και οι συνεργάτες του καταλήγουν σε συμφωνία με τις εταιρείες που θα αναλάβουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Και αύριο Τετάρτη, η Επιτροπή θα συζητήσει για τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα. Όπως είχαμε δεσμευτεί λοιπόν, καταθέτουμε πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση.

Έτσι θα δώσουμε την δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά μας που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, έτσι δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Να επισημάνω ότι η πρότασή μας δεν μεταβάλλει καθόλου το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και δεν επιφέρει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Και βέβαια εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα όλων μας. Ίσως όμως το πλέον σημαντικό είναι ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα νέο Κίνημα ανοιχτό στην πράξη.

Με σύγχρονες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές. Με αυτές τις σκέψεις σε καλώ να εξετάσεις τη συγκεκριμένη πρόταση. Να συμφωνήσουμε σε τυχόν τροποποιήσεις και να κάνουμε μαζί το επόμενο γενναίο βήμα. Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης