«Έχουμε ξεπεράσει ήδη τους στόχους που βάλαμε και τώρα πια ξεκινά μια πιο δημιουργική περίοδος αλλαγών για τη χώρα μας». Αυτό δήλωσε σήμερα από το Ισραήλ ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας, Σιμόν Πέρες.

«Υποχρεωθήκαμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και ότι η χώρα θα βγει ισχυρότερη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Πέρες εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις προσπάθειες της Ελλάδας για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης. Κάλεσε, μάλιστα, τον Γιώργο Παπανδρέου να μην ανησυχεί για την ενδεχόμενη πτώση της δημοφιλίας της κυβέρνησής του, καθώς, όπως είπε, μόλις τα πρόσφατα μέτρα αποδώσουν, τότε θα υπάρξει και αναστροφή του αρνητικού κλίματος από τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός, ακολούθως, συναντήθηκε με τον πατριάρχη της Αγίας Πόλης της Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ’.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Βενιαμίν Νετανιάχου, και το απόγευμα στη Ραμάλα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι, αφενός η αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Μεσανατολικό, αλλά και η ουσιαστική αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης