Στην επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt με το άρθρο της «Η Αθήνα περιμένει ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Σολτς», όπου επισημαίνεται πως τα θέματα που θα συζητηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αφορούν την ενέργεια και τα εξοπλιστικά.

Στο δεύτερο θέμα σύμφωνα με την εφημερίδα είναι που η Ελλάδα αναμένει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον Γερμανό καγκελάριο, σημειώνοντας: «Τη γερμανική βιομηχανία όπλων αναμένουν παραγγελίες δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης, σχολιάζει η Deutsche Welle, έχει ξεκινήσει το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην πρόσφατη ελληνική ιστορία για να αναχαιτίσει τη γειτονική Τουρκία. Οι δύο χώρες έχουν συνοριακές διαφορές εδώ και δεκαετίες, οι οποίες έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής, η Γαλλία και ειδικότερα οι ΗΠΑ έπαιζαν ρόλο με μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και φρεγάτες. Τώρα είναι η σειρά των Γερμανών κατασκευαστών όπλων. Η Αθήνα ελπίζει σε ξεκάθαρες δηλώσεις του καγκελαρίου για το θέμα της Τουρκίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζει εδώ και μήνες τις διεκδικήσεις του για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου με απροκάλυπτες πολεμικές απειλές. Κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης επικρίνουν το γεγονός ότι, την εποχή της Μέρκελ η γερμανική πολιτική απέναντι στην Τουρκία καθοριζόταν πρωτίστως από τις προσπάθειες να μην ενοχληθεί ο Ερντογάν. Τώρα πιστεύεται στην Αθήνα ότι θα δοθεί ένας νέος τόνος. Γίνεται λόγος για μία «νέα αρχή» στις σχέσεις των δύο χωρών».

Πηγή: Deutsche Welle 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης