«Εμείς από την αρχή είχαμε ορισμένες επιφυλάξεις με όλο τον τρόπο που οργανώθηκε αυτή η υπόθεση, που, κατά κάποιο τρόπο, προκαλούσε πρόσθετες δυσκολίες, όχι ο αγώνας για τους μετανάστες. Αλλά παρ’ όλα αυτά, εμείς δεν πάψαμε ούτε ένα λεπτό να είμαστε υπέρ των μεταναστών. Η κυβέρνηση μπορούσε να αξιοποιήσει τα νομικά όπλα που είχε, εμείς αυτό είπαμε, πολύ πιο πριν. Παλεύει ανάμεσα στην πολιτική της μηδενικής ανοχής και στην πίεση που δέχεται από μια σειρά αγώνες» δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ 9», αναφερόμενη στις εξελίξεις στο θέμα των μεταναστών του Μεγάρου Υπατία.

«Εμείς πιστεύουμε, μπορεί αρχικά με αργά βήματα και αργότερα με πιο γρήγορα, ότι θα υπάρχει απάντηση από το λαό, θα υπάρχει παρέμβαση. Κανένας λαός δεν αυτοκτόνησε. Στρακαστρούκες εξεγέρσεις δεν έχουν νόημα, είναι χαμένες από πριν. Εμείς δίνουμε πολλή σημασία στο συνειδητό παράγοντα, στη συνειδητή επιλογή να χαράξεις τον δρόμο, να ξέρεις και τις δυσκολίες που έχει αυτός ο δρόμος, εμείς δεν λέμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Κατάργηση αυτού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που γνωρίζουμε. Είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο ή γενικά ο αθλητισμός να μην είναι οργανωμένος σε μία, ας πούμε τυχαία, ερασιτεχνική βάση. Αλλά από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο έχουμε επαγγελματικές ομάδες, έχουμε αγοραπωλησίες, έχουμε χορηγούς επιχειρηματίες, όπου μπορεί να γίνεται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέχρι επένδυση σε κοινωνικό προφίλ του επιχειρηματία. Εκεί τα πράγματα χάνονται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης