Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου επισκέπτεται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη την περιοχή Silicon Valley, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Έλληνες και ξένους που εκπροσωπούν το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιοχής, δηλαδή πανεπιστημιακούς, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες καινοτόμων εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας και ειδικούς για θέματα πατέντας και κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της υπουργού, θα γίνει συνάντηση εργασίας με 55 Έλληνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας και της εφαρμογής της στην παραγωγή, στην ευρύτερη περιφέρεια της Silicon Valley. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο συστηματικός και οργανωμένος τρόπος μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη συγκεκριμένη περιοχή στην Ελλάδα. Άλλωστε, το ίδιο έχουν κάνει και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία δικτύου ερευνητών-επιχειρηματιών μεταξύ κατ’ αρχάς της Silicon Valley και της Ελλάδας και η πρόσκληση μεταδιδακτορικών ερευνητών στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η υπουργός θα ενημερώσει για το πρόσφατο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σύμφωνα με το οποίο δίδονται κίνητρα σε νέους διακριθέντες επιστήμονες να επιστρέψουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης