Αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα έστειλε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κατηγορώντας την Ελλάδα για στοχοποίηση Τούρκων δημοσιογράφων του επίσημου πρακτορείου «Αναντολού» στο Καστελόριζο.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας με μήνυμά του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απευθύνομαι στις ελληνικές αρχές: Θα πληρώσετε τίμημα εάν πειράξετε έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά αυτών των Τούρκων δημοσιογράφων. Κανείς δεν μπορεί να σιγήσει το πρακτορείο Αναντολού, το προσωπικό του οποίου εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες μέσω απειλών, στοχοποιήσεων ή αποκάλυψης προσωπικών τους στοιχείων».

Και συνεχίζει λέγοντας:

«Κατηγορούμε τις ελληνικές αρχές για τη στοχοποίηση εργαζόμενων δημοσιογράφων του Αναντολού στο Καστελόριζο μέσω μίας φασιστικής ιστοσελίδας. Την ώρα που οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται όπως θέλουν στην Τουρκία, προς την οποία η ΕΕ αρέσκεται να δίνει μαθήματα ελευθερίας του Τύπου, μια χώρα-μέλος της δρα ως κράτος-μαφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για το μήνυμα του Φαχρετίν Αλτούν στάθηκε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας tourkikanea.gr, σύμφωνα με το οποίο δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι, που ταξίδεψαν στο Καστελόριζο για την κάλυψη των γεγονότων, «φωτογραφίζονται» από τον συγκεκριμένο ιστότοπο ως πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, ενώ δημοσιεύονται παράλληλα και τα προσωπικά τους στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης