Ο αποκαλούμενος «Όμιλος Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη, με ηγετική διοικητική θέση στην επιχείρηση του εμφανιζόμενου ως διευθυντή Παναγιώτη Τζένου, έλαβε από τον Στέλιο Πέτσα, τον επονομαζόμενο και «χορηγό ημετέρων ΜΜΕ», το ποσό των 306.280 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ ως «αποζημίωση» ή «ευγενική χορηγία» του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συμμετοχή των τριών μέσων ενημέρωσης του «Ομίλου» στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Η άμεση εμπλοκή των Κουρτάκη-Τζένου στη διαχείριση της προαναφερόμενης επιχείρησης Τύπου και ΜΜΕ προκύπτει από το ιδρυτικό καταστατικό της εν λόγω εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι που πληροφορήθηκαν τα μυστικά της λίστας Πέτσα «μένουν απλώς άφωνοι». Διότι θέλει υπερβολική δόση θράσους και αναλγησίας, αλλά και συνειδητής συμμετοχής σε κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος όταν μία κυβέρνηση καταβάλλει ποσά σε μία ιδιωτική επιχείρηση η οποία αποδεδειγμένα χρωστά στο Δημόσιο, χρωστά εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, χρωστά στην οικεία ΔΟΥ.

Επιπροσθέτως οι βασικοί συντελεστές της επιχείρησης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής της επιχείρησης Παναγιώτης Τζένος, εμφανίζονται από τα σχετικά επίσημα έγγραφα να βρίσκονται σε καθεστώς κατάσχεσης και δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους σε 11 τραπεζικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Κατά τα επίσημα έγγραφα, οι ημερομηνίες κατάσχεσης-δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω έχουν καταγραφεί στις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιουνίου και άρα δεν είναι δυνατόν αυτή η λεπτομέρεια να διέλαθε την προσοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου και των συν αυτώ στου Μαξίμου. Η κυβέρνηση γνώριζε πώς επιχορηγούσε-αποζημίωνε ή απλώς κατέθεσε αμοιβή σε επιχείρηση η οποία χρωστά στο Δημόσιο, σε θεσμούς και ιδιώτες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς όμως ξέρουμε πως αυτή η επιχείρηση Τύπου χρωστά στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Εφορία, στους εργαζόμενους; Μα από τις προσφυγές στη δικαιοσύνη των ίδιων των εργαζομένων. Παρατηρούμε, λοιπόν, στα επίσημα έγγραφα με αιτήματα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των Κουρτάκη και Τζένου πως ήδη από το 2019 στην υποδιεύθυνση του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) οι παραπάνω χρωστούν 600.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις αυτά τα ποσά έφθασαν ήδη το 1 εκατ. ευρώ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Ερώτημα: Πώς οι ιδιώτες στους οποίους χρωστούν οι Κουρτάκης και Τζένος μπλόκαραν τους λογαριασμούς τους, ενώ το κράτος και οι θεσμοί δεν τα έχουν εισέτι καταφέρει; Η απάντηση θα αφήσει για δεύτερη φορά άφωνους τους αναγνώστες.

Τόσο οι φορολογικές αρχές όσο και ο ΕΦΚΑ κ.λπ. προσέφυγαν για να δεσμεύσουν τραπεζικούς λογαριασμούς μόνο σε μία ιδιωτική συστημική τράπεζα, στην οποία ως διά μαγείας οι Κουρτάκης και Τζένος τη στιγμή της ενέργειας αυτής δεν είχαν λογαριασμούς ή απλώς οι λογαριασμοί τους ήταν μηδενικοί. Δηλαδή το κράτος και οι θεσμοί δεν σκέφτηκαν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς σε όλες τις συστημικές και μη συστημικές τράπεζες που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια. Προφανώς δεν πρόκειται για άλλη μία αστοχία ή απλή επιπολαιότητα των κρατικών υπηρεσιών, των ασφαλιστικών ταμείων της ΔΟΥ κ.λπ. Προφανώς κάπως αλλιώς «εξελίχθηκαν» τα πράγματα.

Κατόπιν όλων τούτων διερωτάται ο απλός αναγνώστης της «λίστας Πέτσα» πώς είναι δυνατόν όλα τα παραπάνω να τα λαμβάνει υπόψη η δημοσιογραφική έρευνα και να μην τα λαμβάνει υπόψη ο στενός πυρήνας εξουσίας του Μαξίμου. Μα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η εξουσία παρέκαμψε κάθε λογική και κάθε νομοθεσία προκειμένου να ασκήσει την πολιτική της, δηλαδή την ανταμοιβή των ημετέρων συμμάχων της στον χώρο της ενημέρωσης. Μόνο που η κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι μόνο μία δευτερευούσης σημασίας πολιτική επιπολαιότητα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης