«Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για να μάθουμε τι σκέφτεται η κυβέρνηση και να πούμε τι θέλουμε εμείς τους λέμε το εξής: Ή έχετε παντελή άγνοια ή είστε κουτοπόνηροι. Μιλούσε καθαρά ότι θα σφαγιάσει τα Ασφαλιστικά, τα Κοινωνικά Δικαιώματα-βεβαίως το έλεγε με κομψό τρόπο. Πολύ περισσότερο ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει όλες τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Έχει αποδεχτεί αυτά που λέει το «πρόγραμμα σωτηρίας» της ΕΕ. Αυτό που έχει υποστηρίξει το ΕΚΟΦΙΝ και το EUROGROYP».

Καυστική ήταν η Α. Παπαρήγα, μιλώντας στους δημοσιογράφους για το διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση, τα κόμματα και τις εργατικές ενώσεις, για το ασφαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε λόγο επί της ουσίας για διάλογο-απάτη και για απώλεια δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

«Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος. Νόημα έχει ο άμεσος αγώνας, να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Δεν διαπραγματευόμαστε τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι, διεκδικούμε να κερδίσουν οι εργαζόμενοι σε περίοδο κρίσης γιατί τα προαποφασισμένα μέτρα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα στην περίοδο της κρίσης».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατηγορία ότι το ΚΚΕ έκανε συμβολικές κινητοποιήσεις επί ΝΔ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Έχουν αμνησία. Ένα πράγμα έχω να πω: Λίγες μέρες μετά την άνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση προκηρύχθηκε απεργία το Μάρτη του 2004. Αλλεπάλληλες καταλήψεις στα υπουργεία, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Δεν κάνουμε τίποτα καινούργιο και εν πάση περιπτώσει, αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποφύγει την ταξική πάλη, δεν είχε παρά να κάνει ένα πράγμα: Να αρνηθεί τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης