Οι διεθνείς χάκερς Anonymous δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο χιλιάδες διαβαθμισμένα ελληνικά έγγραφα από την αλληλογραφία μεταξύ της Διεύθυνσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο πλαίσιο του διαδικτυακού αγώνα που έχουν εξαγγείλει κατά της Χρυσής Αυγής.

Η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών συνοδεύτηκαν από την παρακάτω ανακοίνωση: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, παράλληλα με το οικονομικό χάος η κυβέρνηση επέτρεψε στους Ναζί της Χρυσής Αυγής να σαμποτάρουν την ακεραιότητα όλης της χώρας και των Ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με την ελευθερία και τη ηθική.

Σήμερα δίνουμε ένα χτύπημα στην κοροϊδία με μια σειρά από διαρροές, για να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback.

Για να δείτε όλα τα έγγραφα, αλλά και την ανακοίνωση των Anonymous, πατήστε εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας, υποβαθμίζει το θέμα. Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου: Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών «Anonymous» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης