Από το «σύστημα Κουρτάκη» στο θερμοκήπιο της ΝΔ δια χειρός Βαρβιτσιώτη και ευλογία Μητσοτάκη

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, παιδί του κομματικού θερμοκηπίου της Νέας Δημοκρατίας, εκκολάφθηκε πολιτικά δίπλα στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Φίλος από τα φοιτητικά χρόνια με τον Θανάση Φουσκίδη και τον Δημήτρη Κουνιά εντάσσεται στον μηχανισμό των νοτίων προαστίων (Γλυφάδα) ελέω Βαρβιτσιώτη και στον μηχανισμό του Πειραιά ελέω συστήματος Κουρτάκη. Ο Θανάσης Φουσκίδης, δεξί χέρι και άμεσος συνεργάτης του Κουρτάκη, στηρίζει τον Βουγιουκλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας θυμούνται τον Βουγιουκλάκη στα γραφεία της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Σε ρόλο δεύτερο είναι η αλήθεια. Όχι τελικά δεν έγινε δημοσιογράφος όπως δείχνουν τα πράγματα, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα κατέχει και κομματικό θώκο αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εμπιστεύτηκε την θέση του αναπληρωτή γραμματέα προγράμματος του κόμματος.

Σε ποιόν έτρεξε αμέσως για να «δημοσιοποιήσει» την ανάληψη των νέων καθηκόντων του; Στον Θανάση Φουσκίδη και στο σύστημα των «Παραπολιτικών». Αντιδήμαρχος Γλυφάδας ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης κινήθηκε εξ αρχής μεταξύ του περιβάλλοντος «Παραπολιτικά» του ευρύτερου συστήματος Μαρινάκη και Νέας Δημοκρατίας σε δύο επίπεδα. Αυτοδιοίκηση και κομματικό μηχανισμό. Αν έχεις ως στήριγμα τον απόλυτο προστάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, το σύστημα Μαρινάκη δηλαδή και τις ευλογίες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τότε μπορείς να πορευτείς. Κομβικό σημείο η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος. Από εκεί και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα. Τώρα τι ακριβώς έκανε ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης στο πλευρό του Βαρβιτσιώτη όταν αυτός ήταν Υπουργός Ναυτιλίας, θα φανεί κατά τη διάρκεια της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη έπεσε στο τραπέζι όταν ξετυλίχθηκε το νήμα της υπόθεσης Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, του ποδοσφαιριστή. Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ ανέλαβε σε πρώτη φάση την υπόθεση με την προσφυγή της ΑΕΚ κατά Ολυμπιακού. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η Επιτροπή με απόφαση της δικαίωσε τον Ολυμπιακό και έστειλε τον φάκελο στο Αθλητικό Δικαστήριο. Στην Επιτροπή αυτή και στον χειρισμό της διαφοράς ΑΕΚ – Ολυμπιακού συμμετείχε η σύζυγός του Αιμίλιου Βιουγιουκλάκη. Περίεργα πράγματα. Ούτε καν διατηρούνται τα προσχήματα.

Μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος από το zougla .gr ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης απέστειλε ένα e mail στην ηλεκτρονική εφημερίδα, το οποίο βεβαίως και δημοσιεύεται παρακάτω. Σίγουρα ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και «κολλητός» του συστήματος Κουρτάκη, δηλαδή του συστήματος Μαρινάκη για να ακριβολογούμε, αισθάνεται ισχυρός ενδεχομένως και απρόσβλητος.

Η δήλωση του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα της ιστοσελίδας zougla.gr και άλλων ηλεκτρονικών μέσων, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας του Δήμου Γλυφάδας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Με έκπληξη και οργή παρατηρώ τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα ιστοσελίδας που με εμπλέκουν ως εργαζόμενο σε εκδοτικό όμιλο στον οποίο δεν εργάζομαι και ουδέποτε έχω εργαστεί!

Είναι σαφές ότι επιχειρούν, με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, να κατασκευάσουν «υπόγειες διαδρομές» με μέλη της οικογένειάς μου που υπηρετούν την αθλητική δικαιοσύνη, για λόγους που μόνο εκείνοι που τα γράφουν είναι σε θέση να γνωρίζουν».

Είναι, επίσης, σαφές ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι αυταπόδεικτα αναληθή και συκοφαντικά.

Γι’ αυτό και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης