Το Λιμενικό επιβεβαιώνει πως πράγματι υπήρξαν προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό περιπολικό σκάφος αλλά αφενός έγιναν σε ασφαλή τομέα και αφετέρου, όχι αναίτια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, σήμερα το πρωί, πλοίο με σημαία Κομόρες, που κινείτο στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου, με κατεύθυνση στα τουρκικά παράλια, δεν σταμάτησε σε κλήσεις του ελληνικού Λιμενικού, αλλά ούτε και στις ηχητικές προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα, προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος συνεχίζοντας την πορεία του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων του λιμενικού οι τουρκικές Αρχές.

Το σκάφος, το οποίο αρμοδίως χαρακτηρίζεται αδιευκρίνιστο, καθώς είναι τόσο παλιό «σκαρί», που δεν έχει γίνει αντιληπτό τι είναι, συνέχισε την πορεία του. Τότε, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις τουρκικές ότι κατευθύνεται προς τα παράλιά τους, για να ελέγξουν το μυστηριώδες πλοίο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro-Ro πλοίο “ANATOΛΙΑΝ” σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης