Η απόφαση του ΥΠΕΣ για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου και εκλογικής χρηματοδότησης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 22:38
Η απόφαση του ΥΠΕΣ για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου και εκλογικής χρηματοδότησης
Το θέμα της κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης συζητήθηκε σήμερα στη Διακομματική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές. Αποφασίστηκε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων να κατανεμηθεί ως εξής: 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2009, 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις εθνικές εκλογές του 2012 και το υπόλοιπο 20% θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όσα κόμματα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική χρηματοδότηση ανακοινώθηκε ότι το ποσό που θα χορηγηθεί στα κόμματα τα οποία θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,4 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με την εκλογική χρηματοδότηση στις ευρωεκλογές του 2009. Από τα 7 εκατ. ευρώ το 60% θα εκταμιευθεί άμεσα και το υπόλοιπο 40% θα δοθεί τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε και το ζήτημα της διαφημιστικής προβολής των ευρωεκλογών προκειμένου να αποφευχθεί η αποχή και να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 22:41