«Εκτιμώ τη διάθεσή σας, κ. Σαμαρά, για συναίνεση. Φωνάζετε για μέτρα, μέτρα τώρα.
Καθώς ξεδιπλώνει, λοιπόν, το πρόγραμμά μας, το Πρόγραμμα Σταθερότητας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, περιμένω να στηρίξετε τις μεγάλες αλλαγές, που δεν είναι προσωρινές, για να απελευθερώσουμε τη χώρα από δουλείες, πρακτικές, αντιλήψεις» ανέφερε στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε για στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο έτος, ο κ Παπανδρέου απάντησε, υπενθυμίζοντας πως «δεν ζήτησα να κάνουν μπλόκα οι αγρότες, αλλά πήγα να συναντήσω τους εγκλωβισμένους αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, που μετά από 5 χρόνια σπατάλης της ΚΑΠ και πολλών ευκαιριών, αντιμετωπίστηκαν με δακρυγόνα – και εγώ μαζί τους. Και σήμερα κατανοώ και συμπάσχω με τα προβλήματα που έχουν οι αγρότες, αλλά είναι αντιρρεαλιστικό να ανατρέψω τα προβλήματα μέσα σε 100 μέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, τόνισε πως «δεν έχει υπάρξει διαχωρισμός αγροτών σε κύριο επάγγελμα και μη. Εκεί όμως πρέπει να φτάσουμε. Οι κατά κύριο επάγγελμα θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη στήριξη από τους άλλους και πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους νέους αγρότες».

«Σωστά, είπε, ο κ. Καρατζαφέρης να μην αναφερόμαστε στο παρελθόν, αλλά πρέπει να το πράττουμε, για να καταλαβαίνουμε τα αίτια – και να αντιληφθεί ο λαός ότι πηγαίνουμε προς τα μπρος» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «δεν πολώνουμε το λαό για τα θέματα της μετανάστευσης. Μιλάμε για ευνομία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μια μεριά να υπάρχει ισχυρή επιτήρηση των συνόρων, αλλά από την άλλη να εντάξουμε ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας και θέλουν να νιώθουν ισότιμοι πολίτες της χώρας. Θα στηρίξουμε έτσι και τα ταμεία μας και τον ελληνικό στρατό. Στην Πορτογαλία, τα γκέτο εξαφανίστηκαν μετά από την σοβαρή προσπάθεια ένταξης των μεταναστών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης