«Η δήλωση Μπάρτλε, του Γερμανού υπουργού γκαουλάιτερ επί της Ελλάδας, ότι δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση τόσο πρόθυμη όσο η σημερινή, για τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αποκαλύπτει ότι Τσίπρας και Δούρου, με την τελευταία συνδιοικούσα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι της γερμανικής νεοαποικιοποίησης της χώρας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια συνένετευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κρήτη. Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας προσέθεσε πως «η Ελληνογερμανική Συνέλευση δεν έχει στόχο την αμοιβαία επωφελή ελληνογερμανική συνεργασία, αλλά τον γερμανικό έλεγχο της οικονομίας, ειδικότερα στους τομείς των απορριμμάτων, του τουρισμού, της εκπαίδευσης κ.ά. και την πολιτική κηδεμονία στην Ελλάδα. Με τις κινητοποιήσεις μας την Πέμπτη (1/11) μέχρι αργά το βράδυ, χαλάσαμε τη φιέστα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο και από φιέστα, εξελίχθηκε σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο».

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «είναι ντροπή ότι δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών να διαβάσει το ομόφωνο ψήφισμα της συγκέντρωσής μας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση. Είναι ντροπή ότι βγήκε από την αίθουσα για να μας συναντήσει, ως υπερκυβερνήτης της χώρας, ο Γερμανός πρέσβης, αν και δεν ζητήσαμε συνάντηση μαζί του. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές, έμφοβες και ένοχες κρυβόντουσαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ επιτέθηκε στους περιφερειάρχες Αττικής Ρένα Δούρου και Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Δυστυχώς, η χώρα έχει γεμίσει με εκπροσώπους πολιτικούς υπαλλήλους των Γερμανών, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι οποίοι μπορεί να τσακώνονται για την καρέκλα, αλλά στηρίζουν από κοινού την γερμανική νεοαποικιοποίηση» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος παρουσίασε οκτώ προτάσεις επί μεγάλων πολιτικοοικονομικοκοινωνικών θεμάτων της χώρας.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ συμπεριέλαβε στις προτάσεις του, μεταξύ άλλων, τη μη περικοπή καμίας σύνταξης (είτε παλιάς είτε νέας) και να εφαρμοστούν όλες οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ και να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Επίσης ζήτησε την άμεση δραστική μείωση του ΦΠΑ αλλά και να σταματήσουν οι αθρόες κατασχέσεις από το Δημόσιο, τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αγροτικών επιδοτήσεων κ.λπ., για τα μικρομεσαία εισοδήματα και ιδιαίτερα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης