Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις 18:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση – σύσκεψη που πραγματοποιούν οι οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο θέατρο «Πάνθεον».

Σε δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Καταρχήν είναι το μεγάλο ζήτημα των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή, στους οποίους εμπλέκεται και η ελληνική κυβέρνηση, με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι αντιθέσεις αφορούν τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ε.Ε, την Κίνα και, βεβαίως, την Τουρκία και άλλες μεγάλες δυνάμεις της περιοχής. Υπάρχει η απειλή εκ μέρους της τουρκικής αστικής τάξης για το Αιγαίο, για την αιγιαλίτιδα ζώνη, τη δυνατότητα, δηλαδή, και το δικαίωμα, που έχει η Ελλάδα, επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, και, βεβαίως, το μεγάλο ζήτημα των υδρογονανθράκων και των προβλημάτων που αφορούν αυτό και τη μοιρασιά της πίτας στην περιοχή. Με το “Μπαρμπαρός” να σουλατσάρει συνεχώς και μια σειρά τέτοια ζητήματα, τα οποία είναι πολύ ανησυχητικά για τον ελληνικό λαό, για τη νεολαία, συνολικότερα για τους λαούς της περιοχής. Αυτά τα ζητήματα θα θέσουμε και θα συζητήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, είπε ότι «είναι απόφαση της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε: «Νομίζουμε ότι πρέπει κάθε υπόθεση που έρχεται στη δικαιοσύνη να ερευνάται σε βάθος και να καταλήγει η δικαιοσύνη για τις συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες. Βεβαίως, τα πολιτικά πρόσωπα, έχουν κυρίως πολιτικές ευθύνες. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε ταυτόχρονα και μια επιφύλαξη, διότι πάντα στέλνεται στα δικαστήρια ή στη φυλακή ένα μεμονωμένο άτομο, όπου επικεντρώνονται εκεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας και των μέσων ενημέρωσης, αλλά στην ουσία η διαφθορά, η σαπίλα, ο χρηματισμός του πολιτικού συστήματος καλά κρατεί χρόνια τώρα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με τη σημερινή κυβέρνηση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Πάτρα από την επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΟΜ, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ του τοπικού παραρτήματος του πανελλαδικού σωματείου των εργαζομένων, μίλησε στους εργαζόμενους, ενώ συναντήθηκε και με την τοπική διεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι «στηρίζουμε την εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η οποία είναι η νόμιμη διοίκηση και η προσπάθειά της για ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πάτρα μπορεί να στεφθεί από επιτυχία».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω απ’ τη διοίκηση, να παλέψουν για τα προβλήματα, για την ανακούφιση των εργαζομένων γύρω από μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους εργασιακούς χώρους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης