«Οι διαφορές με την Ελλάδα είναι ακόμα αρκετά μεγάλες»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 17:59
 «Οι διαφορές με την Ελλάδα είναι ακόμα αρκετά μεγάλες»
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της μειώθηκαν μετά τις συνομιλίες αυτής της εβδομάδα και ότι η Αθήνα αναμένεται να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις στους δανειστές εντός των επομένων ημερών.

Οι συνομιλίες που άρχισαν χθες, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα "πέτυχαν να περιορίσουν τα εναπομείναντα θέματα", δήλωσε ο Ντεϊσελμπλούμ 12 ώρες αργότερα, στο περιθώριο συνεδρίου στο Άμστερνταμ

Ωστόσο πρόσθεσε πως οι διαφορές "εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλες" και προειδοποίησε πως η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστήσει αδύνατη μια συμφωνία, εάν εξαιρέσει υπερβολικά πολλούς τομείς μεταρρυθμίσεων.

Μια συμφωνία "πρέπει να έχει νόημα σε οικονομικούς όρους, σε δημοσιονομικούς όρους. Αυτό το παραδέχθηκαν. Έτσι ήταν μια ρεαλιστική συνάντηση", δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αλλαγές στις συντάξεις βρίσκονται στο τραπέζι.

"Δεν πιστεύω ότι αποκλείει κανείς τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το θέμα είναι μάλλον το πώς θα γίνουν", δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Ντεϊσελμπλούμ, δεν είναι πιθανό να συμφωνηθεί αύριο, Παρασκευή, μια λύση για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

Οι Έλληνες "θα δουν πιο προσεκτικά τις προτάσεις μας, πιθανόν θα διατυπώσουν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες θέλουν", δήλωσε ο Ντεϊσελμπλούμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα μέρη θα συναντηθούν και πάλι "μέσα σε λίγες ημέρες".

"Δεν γνωρίζω ακόμη αν αυτό θα γίνει αύριο", δήλωσε. "Δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε μαζί σ' ένα δωμάτιο χωρίς να έχουμε κάνει καμιά πρόοδο".

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 17:59