Υπερήφανος για την παρουσία του κόμματός του, όσο και των βουλευτών του εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στο Ζάππειο Μέγαρο

Ο τέως υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι τήρησε την προεκλογική του δέσμευση να «κρατήσει το τρενάκι της χώρας στις ράγες και όχι των ΑΝΕΛ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση απέτρεψε το σχέδιο Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδος όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ και τη μετατροπή της σε «αποθήκη» ανθρώπων με εκατομμύρια προσφύγων να εγκλωβίζονται εδώ.

Πρόσθεσε ότι πέραν τούτου, η μη υπογραφή της συμφωνίας θα σήμαινε και οικονομική καταστροφή της χώρας με πρώτο απτό αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας και «εκατομμύρια ανέργων να «παίρνουν τα όπλα» εναντίον των υπολοίπων και υπογράμμισε ότι αν δεν υπογράφαμε θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί εγγύηση σταθερότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση, είπε ότι αυτήν την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας δρουν δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ενώ δράση αναπτύσσει και η Ρωσία. Πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι οι ισλαμοφασίστες που με την δράση τους δημιουργούν πρόσφυγες και τόνισε ότι πριν επέμβει το ΝΑΤΟ, πρέπει το όλο θέμα να συζητηθεί στον ΟΗΕ.

Κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να «βάλουν νερό στο κρασί τους» με πρώτο βήμα τη διακοπή της χρηματοδότησης του ISIS που ελέγχει πετρελαιοπηγές και το εμπόριο ναρκωτικών.

Είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο ρόλος της Τουρκίας που από την μια συνδράμει τον ISIS γιατί έτσι διευκολύνεται στον πόλεμο με το ΡΚΚ και από την άλλη «κλείνει το μάτι στην Δύση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να διευκολύνει την όποια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, μέσω παραχώρησης στρατιωτικών βάσεων, ενώ πρόσθεσε ότι πέραν της στοχευμένης στρατιωτικής δράσης πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή και επίγειες δυνάμεις για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και των απαραίτητων εγγυήσεων για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Μιλώντας για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πρώτη φορά ελήφθησαν μέτρα κατά της διαφθοράς και υπογράμμισε ότι «αν οι ΑΝΕΛ είμαστε μέσα στην κυβέρνηση θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα και θα δεσμεύσουμε τις περιουσίες τους», προσθέτοντας ότι θα ελεγχθούν «όλα τα θαλασσοδάνεια».

Τέλος, ο κ. Καμμένος απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «ειδικά όταν διατηρεί στις τάξεις του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και επαναφέρει τον Κώστα Λαλιώτη», ενώ δεν απέκλεισε την συνύπαρξη με στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» στα πολιτικά χαρακτηριστικά των οποίων συμπεριέλαβε, πρωτίστως, ότι δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με σκάνδαλα.

Επιπλέον, τόνισε ότι θεωρεί προσβλητικό για τον ίδιο να συνυπάρχει πολιτικά με τον κ. Παπασταύρου της ΝΔ και με τους κκ. Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη, ενώ θεώρησε ως κατ’ εξοχήν συμβολισμό του «παλιού» την υποψηφιότητα με τη ΝΔ του κ. Γιώργου Σουφλιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης