Λογικές χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου τις αγωνίες των 38 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε μια περίοδο στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης και στην οποία ή θα επέλθει «διάλυση» της κοινωνίας ή «θα είμαστε οι μεταμορφωτές».

Αναφερόμενος στους ελέγχου της τρόικας ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του είπε ότι οι ελεγκτές δεν έρχονται για το κακό της χώρας, ούτε για να μας τιμωρήσουν, καθώς, εξάλλου, έχουν λόγους για να θέλουν την επιτυχία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε λόγο για μάχες που είναι μπροστά και γι’ αυτό επέστησε την προσοχή όλων «στις κουβέντες μας, καθώς δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ότι το μόνο πρόβλημα είναι το χρέος».

«Εκτός από τους ασθενέστερους, πρέπει ως ΠΑΣΟΚ να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη γιατί αυτή εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή» συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη ώστε να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις σε ένα ενδεχόμενο σοκ που μπορεί να προέλθει από ενεργειακή ή διατροφική κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να βρεθούν κοντά στον κόσμο, επισήμανε ότι οι βουλευτές είναι δημιουργικοί συμμέτοχοι, δεν είναι «στρατιωτάκια», ούτε «αντάρτες» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σε περιφερειακές συνδιασκέψεις, ενώ θα είναι ανοιχτός και σε τακτικές επαφές με τους βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ είμαι αποφασισμένος, παίρνω και θα παίρνω τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά αυτές δεν αρκούν, χρειάζεται και το ελπιδοφόρο μήνυμα συμμετοχής του ελληνικού λαού για να σπάσει ο κύκλος της μιζέριας και της απαισιοδοξίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης