Της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπεραμύνεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εν όψει της σημερινής επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ προειδοποιεί ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε «ολοκαύτωμα».

«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, γι’ αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ» αναφέρει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Τονίζει ακόμη ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη το βράδυ, θα πει στους Έλληνες βουλευτές ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Γερμανοί στέκονται αλληλέγγυοι, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουν και ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με σχόλια που ακούγονται στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας, ο κ. Σουλτς τονίζει ότι «οι ευθείες αντιπαραθέσεις, τις οποίες βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες, κάνουν ζημιά σε όλους μας». Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει «αναφορές περί ναζισμού», σημειώνει ότι είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη Γερμανία».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης