«Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες, μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους ορίζουν» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή την 27η επέτειο πανελληνίου εορτασμού του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, συνδέοντας με αυτό τον τρόπο το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

Σε σχετική ομιλία του, στην Παλαιά Βουλή, ο υπουργός τόνισε ότι «το έργο της Δικαιοσύνης ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, είπε για το θέμα, τα εξής:

«Αυτές τις ημέρες, η Δικαιοσύνη της Χώρας μας καλείται να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο. Πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει αυτό μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους ορίζουν. Πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους, αλλά με τη δημοκρατική νομιμότητα.

Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να το πράξει. Ας την αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο της. Το έργο της που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να το κάνει γιατί είναι θεσμικά ανεξάρτητη, τόσο ανεξάρτητη που άλλες έννομες τάξεις θα ζήλευαν. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη και ταυτόχρονα εγγύηση ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, λειτουργεί και αντιμετωπίζει όποιον επιχειρεί να την υπονομεύσει.

Η Πολιτεία, με τη σειρά της, οφείλει να τονίζει και να αναδεικνύει αυτή την ανεξαρτησία με όλους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους τρόπους.

Κυρίες και Κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς, Χρόνια πολλά και ψηλά το κεφάλι».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης