Οι δηλώσεις Βενιζέλου μετά την συνάντηση του με τον Σαμαρά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 18:47
Οι δηλώσεις Βενιζέλου μετά την συνάντηση του με τον Σαμαρά
Στις αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η ανεργία στους νέους στάθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «Πέμπτη φάλαγγα». Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν κάποιοι που «για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση».

«Το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, κάθε οικογένεια, είναι το ζήτημα της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά της ανεργίας, αποφασίσαμε με τον Πρωθυπουργό, να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης στο οποίο θα μετέχουμε και οι δύο και ο Πρωθυπουργός και εγώ ως Αντιπρόεδρος, όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί, φυσικά με ιδιαίτερο ρόλο για τον Υπουργό Εργασίας. Θα μετέχει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της Κυβέρνησης και της κοινωνίας» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει τελικά να προχωρήσει χωρίς νέο μνημόνιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως: «η έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ και αυτό είναι γενικά καλό γιατί και εμείς μπορούμε να περάσουμε τα μηνύματα μας. Μπορούμε να δείξουμε την πραγματική εικόνα της χώρας. Η Προεδρία δεν συγκαλύπτει ούτε τα προβλήματα ούτε την κρίση. Αλλά είναι μία ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα ως κανονική χώρα, θεσμικά ισότιμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν και πάρα πολύ καλά δημοσιεύματα αλλά υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο μίας Ελλάδας που ποτέ δεν θα βγει από την κρίση και το μνημόνιο όσο υπάρχουν Έλληνες. Γιατί οι Έλληνες είναι νότιοι, γιατί οι Έλληνες είναι ράθυμοι, γιατί οι Έλληνες έχουν μία ροπή προς την απειθαρχία, γιατί δεν έχουν ικανότητα και βούληση.

Αυτό το στερεότυπο είναι άδικο. Είναι προκλητικό. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι μεγάλες, σκληρές και τα επιτεύγματα μοναδικά. Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει ξαναγίνει τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά. Αυτό λοιπόν, όταν το λέμε, ερεθίζουμε κάποιους οι οποίοι δεν θέλουν να το ακούν. Δεν θέλουν να ακούν ότι έως τώρα κανείς Ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης δεν πλήρωσε κάτι πραγματικά για την Ελλάδα. Καμία χώρα δεν έβγαλε από το δικό της προϋπολογισμό κάτι για την Ελλάδα διακινδυνεύοντας το. Ότι όλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, εφόσον η Ελλάδα πετύχει. Εμείς λοιπόν δίνουμε μία μάχη να περάσουμε τη σωστή εικόνα. Μία μάχη να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 18:47