«Οι δήμαρχοι να σταματήσουν να αρνούνται την πρόσληψη προσωρινά επιτυχόντων του διαγωνισμού»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 13:08
«Οι δήμαρχοι να σταματήσουν να αρνούνται την πρόσληψη προσωρινά επιτυχόντων του διαγωνισμού»
Την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημάρχους, οι οποίοι, αν και έχουν κενά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων τους, δεν προσλαμβάνουν προσωρινά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με προσωρινά επιτυχόντες του διαγωνισμού για 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επικοινωνία και με το ΑΣΕΠ στην κατεύθυνση επίσπευσης της διαδικασίας έκδοσης των οριστικών πινάκων διοριστέων.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι δήμαρχοι αρνούνται να προσλάβουν προσωπικό καθαριότητας από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού, αναμένοντας την έκδοση των οριστικών πινάκων, ενώ καλύπτουν τα κενά με συμβασιούχους.

«Οι δήμαρχοι πρέπει να σταματήσουν να αρνούνται τις προσλήψεις μέσω των προσωρινών πινάκων λόγω προσωπικών στρατηγικών ή άλλων σκοπιμοτήτων» φέρεται να τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τις αυξημένες ανάγκες πολλών δήμων σε προσωπικό καθαριότητας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 14:21