Οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική τους στη συνάντηση Κουμουτσάκου με Ντιμιτρόφ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 21:37
Οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική τους στη συνάντηση Κουμουτσάκου με Ντιμιτρόφ
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

Μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας με τον κ. Ντιμιτρόφ, ο κ. Κουμουτσάκος, δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα.

Συζητήσαμε για την πορεία των διμερών σχέσεων και τις προοπτικές τους. Επίσης, συζητήσαμε για την κατάσταση στην περιοχή.

Είναι θετικό ότι από τη νέα Κυβέρνηση των Σκοπίων εκπέμπεται ένα μήνυμα μετριοπάθειας, ένα μήνυμα πιο εποικοδομητικό, πιο παραγωγικό από ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Αυτό είναι καλό. Είναι καλό για την ατμόσφαιρα των διμερών μας σχέσεων. Για όλα τα ζητήματα που τις απασχολούν.

Αυτό, όμως, αφορά στην ατμόσφαιρα. Η ουσία είναι κάτι διαφορετικό. Το πώς θα διαμορφωθεί η ουσία θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Εμείς, όπως ξέρετε, πιστεύουμε στην ανάγκη μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν υπάρχει πραγματικά θετική πολιτική βούληση.

Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην αναγκαιότητα μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η πολιτική του Βουκουρεστίου, όπως είχε εκφραστεί, με την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, παραμένει ισχυρή».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 21:37