Με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τη σύντομη δήλωσή του, πριν την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη Ρωσία. «Εύχομαι ευτυχία και επιτυχίες στο ρωσικό λαό και εύχομαι και ένα επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και αφού η Ελλάδα δεν είναι στους τελικούς, εύχομαι να πάρετε εσείς το πρωτάθλημα», τόνισε .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στα 19 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Όπως είπε «μη ξεχνάμε ότι ο πρώτος Πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Καποδίστριας, και η επίσκεψή μου είναι στα πλαίσια του Συμφώνου Φιλίας που έχουμε και που συμπληρώνει τα 25 χρόνια».

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε και στους Ρώσους τουρίστες, που θα έρθουν μετά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

«Χαιρόμαστε και για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων τουριστών και για την ανάπτυξη των οικονομικών και κοινωνικών μας σχέσεων και έχουμε μεγάλη χαρά για τις συζητήσεις που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε σήμερα», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 16:00 ο κ. Κοτζιάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (MGIMO) και θα δώσει διάλεξη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ στις 18:30 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο. Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών «think tank».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης