«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Θορυβημένος ο πρωθυπουργός για τη στάση του Βερολίνου στη διαπραγμάτευση κα την προσπάθειά του να οδηγήσει τα πράγματα σ’ ένα δάνειο-γέφυρα, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ήταν «δύσκολη», με την Άνγκελα Μέρκελ να θέτει επίσημα ζήτημα για ένα μεταβατικό στάδιο πριν από το νέο τριετές πρόγραμμα βοήθειας με την καταβολή χρηματοδοτικής στήριξης. Παράλληλα, ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα και την πορεία των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετα τα δεδομένα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον επικεφαλής της Κομισιόν, όπου υπήρξε «κοινός τόπος». Ειδικότερα, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν στον πρωθυπουργό ότι δεν αλλάζει τίποτα από τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «οι Βρυξέλλες παραμένουν προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτής», στην υπογραφή δηλαδή ενός νέου 3ετούς προγράμματος οικονομικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης:
Ώρα Μνημονίου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015, 08:20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης