Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρεθεί λύση στην Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την προσεχή Δευτέρα, ανέφερε σε δηλώσεις της η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

“Πιστεύω ότι δεν έχει άλλη επιλογή γιατί καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό” είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” , επικρίνοντας τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που έκλεισαν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, το πρόβλημα με τον εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα “την επόμενη μέρα θα χτυπήσει την πόρτα τους” και επέκρινε τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών για το γεγονός -όπως είπε- ότι δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετεγκατάσταση και την αναλογική διανομή.
“Εμάς το μόνο που έχουν να μας προσάψουν είναι ότι δεν έχουμε εκπληρώσει ακόμα τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής” είπε η κ. Βόζεμπεργκ και επισήμανε ότι η Ελλάδα ύστερα από κάποια καθυστέρηση πλέον τηρεί τις υποσχέσεις της στο προσφυγικό.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε η κ. Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τη ρίψη χημικών και τις βίαιες ενέργειες αστυνομικών της ΠΓΔΜ εναντίον προσφύγων στην Ειδομένη, ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που τα Σκόπια βρίσκονται σε προενταξιακές συνομιλίες θα πρέπει να ακολουθούν και κάποιους κανόνες.

Όπως εξήγησε, η ελληνική πλευρά ρωτάει αν στην ετήσια έκθεση, που θα συνταχθεί για τα υποψηφία κράτη – μέλη θα συμπεριληφθεί η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως προς τη βια που ασκήθηκε στην Ειδομένη, αλλά και ως προς το επιλεκτικό ανοιγοκλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αν κάθε κράτος σε στιγμή κρίσης για την ΕΕ αυθαιρετεί με αυτόν τον τρόπο, τότε κακώς υποβάλλει υποψηφιότητα και κακώς επιχορηγείται και οικονομικά από την ΕΕ” τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης