Να συνυπολογίζονται οι απόψεις των Μητροπολιτών «για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων», όπως το θέμα της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, ζητά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε για το θέμα αυτό υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Παρόλα αυτά, οι Ιεράρχες «δεν αμφισβητούν την νομοθετική αρμοδιότητα του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε τέτοια ζητήματα, ούτε και την ιδιοποιούνται», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση περιγράφεται, τέλος, και η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα αυτό: «Ο Νόμος περί Ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι’ αυτό η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια. Συγχρόνως όμως πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό πρόβλημα, βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, αλλά και της ευαισθησίας και της ιδιαιτερότητος ορισμένων περιοχών της Πατρίδος μας, και τις ενδεχόμενες κοινωνικές επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης