«Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν συνιστά κομματική ιδιοτέλεια, αλλά στράτευση στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. «Δεν είναι κομματική ιδιοτέλεια να θέλει κάποιος να σταματήσει την καταστροφή για την κοινωνική πλειοψηφία, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τη νεολαία που ξενιτεύεται, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και να θέλει να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Ιδιοτέλεια υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία ακόμη και κρύβοντας τα επαχθή μέτρα τα οποία είχε συμφωνήσει με την τρόικα και θα εφάρμοζε, αν θα κατάφερνε να παραμείνει μέχρι το 1016 στην εξουσία» προσθέτει.

Σε ερώτηση για την απόφασή του να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ο κ.Μηλιός απαντά: «Ως τις εκλογές χρειάζεται να γίνει δουλειά επιτελική, σχεδιασμού θέσεων σε πάρα πολλά επίπεδα, επομένως κάποια στελέχη πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Νομίζω ότι είμαι κατάλληλος γι αυτό, ως υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφισμένος μάλιστα τρίτος στο συνέδριο του κόμματος και θέλω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την υπόθεση. Είναι τμήμα του ευρύτερου σχεδιασμού που κάνουμε αυτή τη στιγμή… Άλλωστε, είμαι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη της οποίας αν επιλέξουν να είναι υποψήφιοι θα είναι αυτομάτως εκεί που επιλέγουν, όπως και οι βουλευτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το αν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι αποσύρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα ενόψει πιθανής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Μηλιός σημειώνει: «Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Μια πολύ μεγάλη μερίδα της διεθνούς οικονομικής κοινότητας -αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τη μακροπρόθεσμη οπτική και είναι υπέρ της ανάπτυξης- έχει κατανοήσει ότι το αναπτυξιακό δυναμικό που έχει η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να αναπτυχθεί, να ξεδιπλωθεί, να βγει στην επιφάνεια, όταν θα σταματήσουν οι πολιτικές της λιτότητας. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας φόβος γι αυτούς τους επενδυτές. Το γνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι».

Αναφορικά με την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που εκφράζεται από μερίδα του ξένου Τύπου και ιδίως του γερμανικού, ο κ. Μηλιός τονίζει: «Αυτός που απομονώνεται στις παρούσες συνθήκες είναι η ίδια η Γερμανία. Η διεθνής κοινότητα, περιλαμβανομένου και ενός μεγάλου τμήματος της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας που αντιλαμβάνεται τα πράγματα μέσα από μια μακροχρόνια λογική, βλέπουν ότι οι πολιτικές της Γερμανίας έχουν οδηγήσει την Ευρώπη στην ύφεση, πολλές χώρες στον αποπληθωρισμό και θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ελληνικός λαός έχει δει ότι αυτοί που τον καταστρέφουν, αυτοί που τον μετατρέπουν σε νοικάρη στο ίδιο του το σπίτι, αυτοί που του παίρνουν τα σπίτια, είναι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί αυτών των πολιτικών της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης».

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης