Του Φώτη Τριάρχη

Μια ακόμη έκπληξη ετοιμάζουν οι «προεδρικοί» της ΔΗΜΑΡ στους διαφωνούντες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής που ξεκινά στις 11:30 στην Αγίου Κωνσταντίνου η ομάδα των προεδρικών σκοπεύει να θέσει θέμα παραίτησης σύσσωμης της 19μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Με την κίνηση αυτή – εφόσον τελικά γίνει – οι προεδρικοί επιδιώκουν να αφαιρέσουν επιχειρήματα από την μειοψηφία περί έλλειψης ευαισθησίας, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης Κουβέλη να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

«Ποιος μπορεί να απαγορεύσει να παραιτηθεί ένας πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο από μια εταιρεία;» λένε με έμφαση στο zougla.gr οι θιασώτες της εν λόγω άποψης και επισημαίνουν: «Δεν έχει κανείς μονοπώλιο στην ευαισθησία. Οι άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι από μας; Αν υπάρχουν ευθύνες θα είναι άδικο να τις αναλάβει μόνο ο Φώτης Κουβέλης».

Στο 19μελές όργανο, εκτός του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, συμμετέχουν ο γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και οι Γιάννης Αμοιρίδης Βαγγ. Ζορκάδης, Γιάννης Κακκουλίδης, Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Κώστας Κάρης, Μυρσίνη Λιοναράκη, Δημήτρης Λουκάς, Θόδωρος Μαργαρίτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Έφη Παγκάλου, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σάκης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Ντόρα Τσικαρδάνη, Φωτεινός Θράσος, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το επόμενο Σάββατο (ίσως διαρκέσει μέχρι και Κυριακή) έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώπιον της οποίας ο κ. Κουβέλης θα θέσει το θέμα της παραίτησής του. Ωστόσο η μειοψηφία αρνείται να παραστεί στη συνεδρίαση αυτή θεωρώντας ότι η παραίτηση Κουβέλη είναι προσχηματική και πως ουδείς θέτει θέμα ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση οι προεδρικοί αναμένεται να ζητήσουν την διεξαγωγή Συνεδρίου. Το πιθανότερο είναι να πάμε σε Διαρκές Συνέδριο, κάτι που σημαίνει ότι θα μετάσχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί στο προηγούμενο τακτικό Συνέδριο. Το Διαρκές Συνέδριο έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να διεξαχθεί ανά πάσα στιγμή – ακόμη και σε δύο εβδομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση, το Συνέδριο (έκτακτο) θα συγκληθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης