Το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και, ειδικότερα, το θέμα της εκτελεστικής εξουσίας αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mehmet Ali Talat.

Σύμφωνα με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων συμφώνησαν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα το ταχύτερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζεριχούν ανέφερε, επίσης, ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσβλέπουν σε περαιτέρω βήματα στη διαδικασία τις προσεχείς εβδομάδες, με στόχο να υπάρξει σύντομα κατάληξη σε συμφωνία για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Οι συναντήσεις των δύο ανδρών θα συνεχιστούν αύριο, με το ίδιο θέμα, ενώ, στο χώρο που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, θα πραγματοποιηθεί μια συμβολική τελετή, στην οποία οι κ.κ. Χριστόφιας και Ταλάτ θα φυτέψουν δυο δέντρα ελιάς.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει ελπίδα για πρόοδο, διαφορετικά, όπως είπε, δεν θα υπήρχε λόγος να συνεχίζονται οι συζητήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκοκυπριακού κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», Ιζέτ Ιζτζιάν, μετά την ολοκλήρωση της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των συνομιλιών και τόνισε την ανάγκη η τουρκική πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με θέσεις, που να υποβοηθήσουν τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:
Χριστόφιας-Talat: συναινετικά στο δεύτερο γύρο

«Δεν έχουμε μυστικό σχέδιο»

Τουρκικά παζάρια για το ψευδοκράτος

Πρώτα λύση, μετά αναγνώριση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης