«Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την ύφεση σε δύο με τρία χρόνια»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 21:24
«Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την ύφεση σε δύο με τρία χρόνια»
«Η Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά, θα ξεπεράσει την ύφεση μέσα σε δύο έως τρία χρόνια, γρηγορότερα δεν είναι δυνατό και είναι ανέφικτο για κάθε χώρα», επισήμανε ο Έλληνας πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Πρόσθεσε δε, πως η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει κάθε τι απαραίτητο για το σκοπό αυτό, αλλά από την άλλη δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών ή συντάξεων, για το λόγο αυτό τονίζει πως θέλει να συζητήσει με τους πιστωτές της χώρας και να πείσει την τρόικα πως η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα εξυγίανσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντώναρος, σε ό, τι αφορά τη φοροδιαφυγή «η κυβέρνηση επεμβαίνει με σκληρά μέτρα, υπάρχουν οι σχετικοί νόμοι που τώρα πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη και να υπάρξει μέριμνα ώστε να παταχτεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή».

Τόνισε ακόμη, πως η κυβέρνηση, με τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν και έχουν άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τέτοια μέτρα», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις δίνεται νέα ώθηση για ανάπτυξη και η χώρα μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 21:27