Η Ελλάδα απαντά στα αντίποινα: Οι δηλώσεις δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 13:21
Η Ελλάδα απαντά στα αντίποινα: Οι δηλώσεις δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Απάντηση στην Τουρκία για τις ανακοινώσεις Τσαβούσογλου δίνει η Ελλάδα διά στόματος του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο κ. Κουμουτσάκος ειδικότερα έκανε την εξής δήλωση:

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Cavusoglu, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Cavusoglu περί μονομερούς μη εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας του 2014 καθ’ όσον χρόνο δεν υπάρχει από την ΕΕ απελευθέρωση των θεωρήσεων (visa) για τους τούρκους πολίτες, επαναλαμβάνουν γνωστές ήδη από το 2017, τουρκικές θέσεις και αποφάσεις.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016. 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να τονίζει την σημασία της πλήρους εφαρμογής αυτής της Κοινής Δήλωσης και λαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τo Άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ελσίνκι, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, καθώς και την άτυπη συνάντηση που διοργάνωσε η Γαλλία, με την συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα, υπογράμμισα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 13:23