«Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση και τις αυξανόμενες πιέσεις που ασκούνται σε χώρες τις περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, λόγω του κύματος προσφύγων».

Αυτό μεταξύ πολλών άλλων ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την ομιλία του το Σάββατο στην Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογράμμισε το πρόβλημα των προσφύγων αναφερόμενος σε μια σειρά από ανθρωπιστικές κρίσεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε μια σειρά από προκλήσεις, από τον Έμπολα μέχρι τους τζιχαντιστές, αλλά και στο Κυπριακό, για το οποίο υπογράμμισε με έμφαση: «Φέτος το καλοκαίρι είχαμε την 40ή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συνεχιζόμενη παράνομη στρατιωτική κατοχή στο έδαφος ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης