Υπέρ της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στις εκλογές, τάχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Ιωάννη Πανταζόπουλο.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Γεροντόπουλος, για να θεσπιστεί αυτή η δυνατότητα απαιτείται μία ευρύτατη συναίνεση, δεδομένου ότι (κατά το Σύνταγμα) για να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από την Βουλή, απαιτείται η ψήφος 200 βουλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας αξιωματούχος ευχαρίστησε επίσης τον κ. Πανταζόπουλο, αφενός για τη συμμετοχή του στην προπαρασκευή του νομοσχεδίου για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, και αφετέρου για τη συμβολή του, όπως και όλου του Ελληνισμού, όπως είπε, στην ανασκευή της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.

«Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για τον Ελληνισμό. Το ότι άλλαξε στο εξωτερικό η εικόνα για την πατρίδα, το οφείλουμε τόσο στην δική σας παρουσία, όσο και όλων των ομογενών συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε κάθε σημείο της Γης» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης