Τα σημερινά δεδομένα και τις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμένεται να εξετάσουν στην συνάντησή τους την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου. Θα προηγηθεί η συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις σημερινές επαφές του, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ότι «η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία πολλών και πυκνών διμερών επαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του και έδωσε επίσης έμφαση στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου την Παρασκευή αλλά και στη διμερή συνάντηση με την Αίγυπτο.

«Βλέπουμε όλα τα θέματα, όχι μόνο σε διμερές, αλλά και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο και έχουμε, αυτή τη στιγμή, πληροφορίες και εκτιμήσεις από πολλές οπτικές γωνίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε όχι μόνο τις εθνικές μας επιλογές αλλά να συμβάλουμε και στην επεξεργασία των θέσεων της Ε.Ε.» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης