Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων καταφέρεται και μάλιστα με έντονο τρόπο κατά όλων των πολιτικών προσώπων που στην υπόθεση Novartis έσπευσαν ή σπεύδουν να ανακοινώσουν πως θα υποβάλουν μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών οι οποίοι ανέλαβαν και διεκπεραιώνουν την εν λόγω υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρεται όχι μόνο στην απειλή που επισείουν οι πολιτικοί για προσφυγή με μηνύσεις στη Δικαιοσύνη κατά των δικαστικών λειτουργών, αλλά και προφανώς στον πολιτικό λόγο που εκφέρουν χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «θα τους τελειώσω». Υπό αυτήν την έννοια, η ανακοίνωση αυτή καλύπτει πλήρως την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία την τελευταία περίοδο αποτέλεσε στόχο πολιτικών προσώπων όχι μόνο ως προς τον τρόπο αλλά και ως προς την ουσία διαχείρισης του φακέλου Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, δε, πως η εισαγγελία Διαφθοράς βρέθηκε στο στόχαστρο και για ακόμη έναν λόγο. Συγκεκριμένα, η Ελένη Τουλουπάκη κατηγορήθηκε πως αυτή και η υπηρεσία της έγιναν αποδέκτες πολιτικών παρεμβάσεων από κυβερνητικούς κύκλους προκειμένου να «στηθεί» κατηγορία. Εκ του αποτελέσματος και από τη δικογραφία που έφθασε στη Βουλή την Τρίτη 9 Απριλίου προκύπτει πως η εισαγγελέας Διαφθοράς κατέληξε σε ποικίλα συμπεράσματα όσον αφορά στον βαθμό ενοχής και συνενοχής διαφόρων προσώπων και για τον λόγο αυτόν το διαβιβαστικό διαχωρίζει πλήρως σε τρεις κατηγορίες τους πολιτικούς οι οποίοι φέρονται να είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Έτσι, τέσσερις εξ αυτών των πολιτικών απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και οι φάκελοί τους μπαίνουν στο αρχείο. Πέντε εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία όπου οι φάκελοί τους παραμένουν ανοιχτοί για περαιτέρω έρευνα. Ένας εξ αυτών σε σύνολο 10 πολιτικών προσώπων, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, παραπέμπεται να καταθέσει ως ύποπτος και ανωμοτί στη βάση ενδείξεων που τον φέρουν να έχει δωροδοκηθεί από στέλεχος της εταιρείας Novartis.

Η ανακοίνωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολιτικοί οι οποίοι χαρακτηρίζουν επίορκους τους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis διαπράττουν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, υπογραμμίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Με αφορμή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά στην υπόθεση Novartis, χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας», η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει για άλλη μια φορά ότι «οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία».

«Μοναδικό γνώμονα των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς τον σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης