«Οι επιλογές εξακολουθούν να γίνονται με κομματικά κριτήρια»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 10:43
«Οι επιλογές εξακολουθούν να γίνονται με κομματικά κριτήρια»
«Για μια κατηγορία σημαντικών θέσεων στο Δημόσιο, οι επιλογές εξακολουθούν να γίνονται με κομματικά κριτήρια» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτή η διαδικασία.

«Δυστυχώς, ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega.

Η εισήγησή του, όπως είπε, είναι «να πάμε σε θέσεις γενικών γραμματέων με πενταετή συμβόλαια που δεν θα επιλέγονται πολιτικά».

Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι ο τρόπος επιλογής του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη ήταν σωστός. Για τις επικρίσεις που δέχεται ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι ο κάθε γενικός γραμματέας είναι εκτελεστικό όργανο, δεν χαράσσει πολιτική.

«Αυτή τη φορά πραγματικά κλείνουν οργανισμοί στο δημόσιο και θα αποχωρήσουν οι υπάλληλοι, όπως έγινε με την ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συμπλήρωσε ότι «οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού στο Δημόσιο έπεσαν από τα €24 δισ. στα €16 δισ.», σημειώνοντας ότι «από αυτή την εξοικονόμηση προέρχεται το πλεόνασμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο Δημόσιο, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει συνέχεια.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 12:07