Με μία στροφή 180 μοιρών, και μετά από παρέλευση μόνο 72 ωρών, ο βουλευτής Δράμας, Σταύρος Δαϊλάκης με επιστολή του εκλιπαρεί τον Πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία, να επιστρέψει στο κόμμα και επισημαίνει πώς σε αντίθετη περίπτωση είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, από την βουλευτική του έδρα.

Το Μαξίμου πλειοδοτώντας σε αυτό το θέατρο του «πολιτικού παραλόγου» δήλωσε ευθύς μετά την ανάγνωση της επιστολής Δαϊλάκη, πως «το θέμα εκτιμάται και εξετάζεται», ωσάν εντός τριών εικοσιτετραώρων να εξέλειπαν όλοι οι λόγοι διαγραφής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πώς, ο κ. Δαϊλάκης, τη Δευτέρα που μας πέρασε, ζήτησε μέσω τηλεοπτικού παραθύρου την αποπομπή του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του άμεσου συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.

Χαρακτήρισε δε το περιβάλλον του Μαξίμου ως «σταυλίτες» που κάνουν κακό στον Κώστα Καραμανλή.

Τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως ο κ. Δαϊλάκης με προσωπική του δήλωση, είχε διαβεβαιώσει πώς θα παραιτηθεί αν του το ζητήσει το κόμμα ή ο πρωθυπουργός, εν τούτοις, μετά τη διαγραφή του, άλλαξε γνώμη και δήλωσε πώς ανεξαρτητοποιείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφασή του προκάλεσε εκνευρισμό και ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, συναντήθηκε μαζί του και ζήτησε την παραίτησή του από την βουλευτική του έδρα.

Και πάλι ο κ. Δαϊλάκης αναίρεσε τα όσα προηγουμένως είχε δηλώσει δημοσίως και επέμεινε στην ανεξαρτητοποίησή του, δηλώνοντας ωστόσο πώς είναι «ο πιστότερος των πιστών στον Καραμανλή και πώς είναι παιδί της Νέας Δημοκρατίας και πώς το κόμμα είναι το σπίτι του».

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων και με σπάνιο έλλειμμα πολιτικής σοβαρότητας, ο κ. Δαϊλάκης “ανέκρουσε πρύμνα” και ζήτησε την επανένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές κατά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους πολιτικούς παρατηρητές, αλλά και συναδέλφους του βουλευτές, πώς μετά και την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θεωρήθηκε πώς θα ήταν ευχής έργον να επανέλθει η κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος στους 152 βουλευτές, ώστε να υπάρχει η ευχέρεια… άλλης διαγραφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός αντάρτης βουλευτής που παραχώρησε συνέντευξη σε έντυπο, ανακάλεσε τη συνέντευξή του και έστειλε σε αντικατάσταση, νέα, με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Σύμφωνα πάντα με την παραπάνω πληροφορία, το έντυπο είχε την πρόθεση να δημοσιεύσει και το περιεχόμενο της πρώτης συνέντευξης, προκειμένου να εκθέσει πολιτικά τον βουλευτή. Με αυτά τα δεδομένα, ενδεχομένως το Μαξίμου να ήθελε να διασφαλίσει τη δυνατότητα μιας επί πλέον διαγραφής.

Από την άλλη, δημοσιογραφικές πηγές επιμένουν πώς το σύνολο των ενεργειών του κ. Δαϊλάκη, δεν πείθουν για τον αυθόρμητο χαρακτήρα τους και αναφέρουν πώς ο εν λόγω βουλευτής, προσπάθησε επισταμένως να του παραχωρηθεί τηλεοπτική στέγη και χρόνος για να δηλώσει τα όσα είχε κατά νου κατά των Ρουσόπουλου και Αγγέλου πριν, αλλά και μετά, την ομιλία Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.   

Η επιστολή του ανεξάρτητου βουλευτή Δράμας στον πρωθυπουργό

«Οι όποιες πρόσφατες δηλώσεις μου είχαν ως μόνο γνώμονα τη στήριξή σας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία για το αν με αυτές θίγεστε εσείς ή πρόσωπα που ανέφερα, θέλω να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία πρόθεση είχα να δημιουργήσω πρόβλημα σε ένα κόμμα στο οποίο άνηκα, ανήκω και θα ανήκω.

Με αυτή μου τη δήλωση και πέρα από έκφραση της συγγνώμης μου, θεωρώ ότι δε μπορώ να υπάρξω πολιτικά έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Παρακαλώ να επανεξεταστεί άμεσα η επιστροφή μου σε αυτή και συγκεκριμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Υπό διαφορετικούς όρους η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας».

«Φαρσοκωμωδία» λέει το ΠΑΣΟΚ

Κάθε πρωΐ που ξυπνάμε, αναρωτιόμαστε πόσοι βουλευτές περιλαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δήλωσε σκωπτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίου, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε ως «φαρσοκωμωδία» την υπόθεση του βουλευτή Στ. Δαϊλάκη ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η υπόθεση Δαϊλάκη ήταν μέρος ενός σχεδίου τεχνητής κρίσης, είπε πως «αν αυτό που είδαμε ήταν σχέδιο, το σχέδιο αυτό εξετελέσθη με το χειρότερο δυνατό τρόπο»

Ερωτηθείς αν ο χειρισμός της υπόθεσης Δαϊλάκη πιθανόν να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ο χειρισμός της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεπερνά κάθε φαντασία και δήλωσε ότι δεν θέλει να επιχειρήσει να τον ερμηνεύσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης