Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση για τα οικονομικά του κινήματος, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που κυκλοφόρησε από την Ιπποκράτους, στο οποίο τονίζεται – μεταξύ άλλων – ότι «όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ».

Πρόθεση της ηγεσίας του κινήματος, πάντως, είναι να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγραμμα των προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ πρώτη θέση κατέχει το πρόγραμμα της ανάσχεσης της ανεργίας και γι’ αυτό θα επιμείνει στην «ενεργοποίηση και των δύο πυλώνων της πρότασής του που έγινε νόμος του κράτους. Δηλαδή, και στο πρόγραμμα ενίσχυσης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και στην προκήρυξη προσωρινών θέσεων απασχόλησης ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα της αποπομπής του Ηλία Κικίλια από τον ΟΑΕΔ, χαρακτηρίζοντάς την «άκομψη, αντιπαραγωγική και εκτός εποχής», ενώ τονίζει ότι για τον νέο διοικητή το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει είναι αυτό της «άμεσης και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας».

Πέραν του θέματος της ανεργίας, το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, την άμεση μείωση του οποίου θεωρεί εφικτή, μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο με την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επανέρχεται και στο θέμα της καθιέρωσης του ενιαίου προοδευτικού φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει το λεγόμενο «χαράτσι της ΔΕΗ» και φέρεται αποφασισμένο «να μην επιτρέψει να εμφανίζονται ως επισπεύδοντες στα θέματα αυτά εκείνοι που, όταν το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να επιβάλει δυσάρεστα προσωρινά μέτρα το 2011, βρισκόντουσαν στην αντιμνημονιακή τους φάση».

Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι έχουν «ιστορικό και ηθικό δικαίωμα να θέτει το ζήτημα της άρσης ή αντικατάστασης των μέτρων αυτών, τώρα που η χώρα κατέγραψε έλλειμμα μόλις 6%».

Στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ παραμένει το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, κάτι που θεωρείται πλέον απαραίτητο μετά τα «όσα συνέβησαν σε σχέση με την προετοιμασία και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «στο ζήτημα αυτό μπορεί να συγκροτηθεί τόσο ένα εθνικό μέτωπο όσο και το λεγόμενο συνταγματικό τόξο».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης