Ρεπορτάζ: Αναΐς Θεριανή Βάθη

Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου». Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του  Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών (ΣΕΥΔΟ) και της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Εύα Καïλή, Μιλτιάδης Κύρκος και Κωνσταντίνος Παπαδάκης (tbc)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντονιστικό ρόλο ανέλαβε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Δημήτριος Αργυρόπουλος.

Την εκδήλωση άνοιξε απευθύνοντας χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε πως η Ευρώπη προκειμένου να κρατήσει τη σταθερότητα και την ομόνοια πρέπει να ορίσει ένα κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον αφουγκράζοντας τις αγωνίες των πολιτών της.

Οι ευρωβουλευτές, αφού παρουσίασε ο καθένας ξεχωριστά την δράση του έως σήμερα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο, απάντησαν σε ερωτήματα Ελλήνων του Βελγίου. Tα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν o λαϊκισμός, η επιχειρηματικότητα, οι νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, το μεταναστευτικό καθώς επίσης και η ψήφος των αποδήμων.

Δείτε μέρος των συζητήσεων:

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης