«Η φραστική καταδίκη είναι μισή αντίδραση - Βρείτε και συλλάβετε αυτούς που τρομοκρατούν τη Δημοκρατία»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 15:52
«Η φραστική καταδίκη είναι μισή αντίδραση - Βρείτε και συλλάβετε αυτούς που τρομοκρατούν τη Δημοκρατία»
«Καμία τρομοκρατία δεν θα τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και την πολυφωνία. Όμως, δεν φθάνει μόνο η φραστική καταδίκη, γιατί αυτό είναι μισή αντίδραση. Η Δημοκρατία θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν η πολιτεία τη μετουσιώσει σε πράξεις. Βρείτε, λοιπόν, και συλλάβετε αυτούς που τρομοκρατούν τη Δημοκρατία». Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «διχαστικό λόγο και διχαστική πολιτική που εκτρέφει τα άκρα».

Αναφερόμενος στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «ζοφερή πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επενδύει στη λογική της επιδοματικής εξάρτησης και της ένταξης στο Δημόσιο» και πρόσθεσε ότι «αυτό που επιδιώκει, στην ουσία, είναι εξαρτώμενες επιχειρήσεις και εξαρτώμενους πολίτες».

«Θα ήμουν ο πρώτος που θα έδινε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση αν έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια και της έδινε μία αναπτυξιακή προοπτική. Δεν είστε, όμως, εσείς αυτή η κυβέρνηση που το κάνει. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, ανερυθρίαστα και τραγικά, επαναλαμβάνει ότι εφαρμόζει μέτρα με ταξική μεροληψία. Δεν είστε κυβέρνηση, λοιπόν, όλων των Ελλήνων αλλά κυβέρνηση κάποιων, που επενδύει στον δογματισμό» σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. «Αυτό που χρειάζεται, όμως, η χώρα είναι ο παράγοντας της εθνικής ενότητας του έθνους. Εσείς δεν έχετε τέτοια ευαισθησία και το μόνο που καλλιεργείτε είναι διχαστικά κατασκευασμένα διλήμματα. Το διαβόητο "ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε" περικλείει όλη την πολιτική σας φιλοσοφία, κάτω από την οποία εφαρμόζετε κάθε δική σας πολιτική» πρόσθεσε.

«Ένα είναι βέβαιο. Ότι είμαστε μάρτυρες μίας τελευταίας πράξης δράματος με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο εντυπωσιακό φινάλε και αν ετοιμάζετε, η κουρτίνα θα πέσει, τα φώτα θα κλείσουν και οι θεατές θα φύγουν. Ευτυχώς που είναι θέμα λίγου χρόνου για να ξαναπάρουν οι Έλληνες πολίτες την τύχη στα χέρια τους» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 15:52