Στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Σεν Γκαλέν μίλησε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπεραμυνόμενος της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνησή του.

«Έπρεπε να πάρουμε πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας. Και πολύ γρήγορα», είπε για τα μέτρα που έλαβε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε και νιώθουμε τον πόνο των πολιτών, ένα πόνο που δεν είναι δίκαια κατανεμημένος, γιατί δεν φταίνε οι πολίτες για την κρίση. Βαθύτερο πόνο όμως, προκαλεί η διαρκής ανασφάλεια που ζήσαμε επί 1,5 χρόνο. Είμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα, θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, θα τα καταφέρει ή όχι; Πόση πίεση μπορούμε να δεχτούμε, όμως; Σε κάποιο βαθμό μπορεί να είναι ευεργετική. Υπερβολική πίεση, όμως, ισοδυναμεί με τιμωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών και των ευρωπαϊκών μίντια αναφορικά με το ευρώ, αλλά και την κωλυσιεργία και την καθυστέρηση της Ευρώπης να αναλάβει δράση απέναντι στην κρίση: «Γι’ αυτό και έλεγα ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. Πολλοί λένε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης κάναμε πολύ λίγα και πολύ αργά. Και όμως, κάναμε πολλά περισσότερα από ότι έχει κάνει ποτέ η Ευρώπη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Η λύση στον πρόβλημα κατά τον πρώην πρωθυπουργό περισσότερη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης