Της Άντζελας Πεΐτση

Ανεβαίνει μέρα με τη μέρα ο «γαλάζιος» εσωκομματικός πυρετός ενόψει των εκλογικών διαδικασιών στη Νέα Δημοκρατία Νομού Θεσσαλονίκης, για την εκλογή συνέδρων, συμβουλίων τοπικών οργανώσεων και προέδρων στις τέσσερις κατά τόπους ΝΟΔΕ. Οι υποψήφιοι στις Νομαρχιακές Οργανώσεις Δυτικού, Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα καθώς και της Β’ Θεσσαλονίκης, θέτουν ως κυρίαρχο στόχο το «άνοιγμα» του κόμματος στην κοινωνία, όπως πρεσβεύει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παζλ των υποψηφίων προέδρων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες και με όραμα για ένα ευέλικτο στην κοινωνία κόμμα, θέτουν τον εαυτό τους, στην υπηρεσία της ΝΔ. Από τους εν ενεργεία προέδρους των ΝΟΔΕ την προσοχή τραβάει η εκ νέου υποψηφιότητα του Προέδρου ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Κωνσταντίνου Τσιλώνη, που κατά κοινή ομολογία, κράτησε την «πιο» δύσκολη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο για το κόμμα της ΝΔ και προσέδωσε στην περιοχή αίγλη και προσωπικότητα. Την επανεκλογή του, επιθυμεί και ο νυν Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης.

Είναι αξιοσημείωτη η απόφαση αποχώρησης του τωρινού Προέδρου της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Γιάννη Πάιδα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν πρόκειται να ξανακατέβει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ως υποψήφιος. Επίσης και ο πρόεδρος της Β’ Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Λαζός, γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Αυτονόητο, πως τα «χαρτιά της τράπουλας» ανακατεύονται πολύ καλά και το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην εσωκομματικό προεκλογικό συναγωνισμό. Το zougla.gr παρουσιάζει αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων στις τέσσερις ΝΟΔΕ Ν. Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κεντρικός Τομέας: Ο νυν πρόεδρος, δικηγόρος, Τάσος Εμμανουηλίδης και ο πολιτικός μηχανικός, ο Κώστας Χατζής.

-Ανατολικός Τομέας: Ο πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαυλής και η συνταξιούχος μηχανικός Πηνελόπη Ράλλη.

-Δυτικός Τομέας: Ο νυν πρόεδρος, Κώστας Τσιλώνης και ο περιφερειακός σύμβουλος, Ηλίας Ζάχαρης.

-Β’ Θεσσαλονίκης: Υποψηφιότητα θέτουν οι Στέλιος Τσομαρίδης και Θωμάς Βράνος.

Οι υποψήφιοι

Το zougla.gr κατέγραψε τις θέσεις και τις προτάσεις, τριών υποψηφίων προέδρων ΝΟΔΕ και συγκεκριμένα Κεντρικού – Ανατολικού και Δυτικού Τομέα και παρουσιάζει «αποκλειστικό» φωτογραφικό στιγμιότυπο και δηλώσεις τους.

Σε μία ιδιαίτερη φιλική ατμόσφαιρα Κώστας Χατζής, Δρόσος Τσαυλής και Κωνσταντίνος Τσιλώνης, βρέθηκαν σε κεντρικό ουζερί της Θεσσαλονίκης και μίλησαν στο zougla.gr για την υποψηφιότητά τους, το κόμμα τους και τους προσωπικούς τους στόχους. Παραδέχονται πως οι ανάγκες της κοινωνίας είναι μεγάλες, τις γνωρίζουν και επιθυμούν να γίνουν οι «πρεσβευτές» της ΝΔ για το μέγιστο δυνατό άνοιγμα της γαλάζιας παράταξης, προς τους πολίτες.

Ο Κώστας Χατζής, είναι συνδικαλιστής στο ΤΕΕ/ΤΚΜ και προέρχεται από το Σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών. Είναι άριστος γνώστης της συνολικής εικόνας που παρουσιάζει το «νευραλγικό» κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Η δική μου προτεραιότητα έχει να κάνει με τον καθαρά αστικό χαρακτήρα του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Κρίνω πως αυτό που έχει γίνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, οδήγησε τον αστικό κόσμο εκτός πλαισίου, τον περιθωριοποίησε. Καταστήσει τους ανθρώπους –ασε μου επιτραπεί η έκφραση- ως «ομήρους» σε συνθήκες χωρίς διεξόδους. Δημιουργήθηκε μία κατάσταση χωρίς «ορίζοντα» ανάπτυξης, εξωστρέφειας αλλά απομόνωσης. Το κακό δυστυχώς είναι πως όλος αυτός ο κόσμος έχει αποκοπεί από το κόμμα της ΝΔ, η οποία εξέφραζε και ακόμα εκφράζει καθαρά αυτό το κομμάτι της κοινωνίας. Θέλουν να ξαναγυρίζουν, θέλουν κίνητρα. Ζητούν εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να δημιουργήσουν τις ικανές συνθήκες που με τόλμη, αγωνιστικότητα και κοινωνικότητα «θα ανοίξουν» τις πόρτες της επιστροφής. Αναζητούν άτομα που μπορούν έμπρακτα να εκφράσουν «αυτήν» την ιδεολογία. Να ακούσουν τους προβληματισμούς τους και να βρουν λύσεις». Αναφερόμενος στο βασικότερο σκοπό που τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα, τόνισε: «Πρέπει όλοι όσοι ήταν από χρόνια στις τάξεις της ΝΔ και παραμένουν «ως αφανείς» υποστηρικτές της, να γυρίσουν πίσω. Θέλουμε να εκφράσουμε το «μέσο» άνθρωπο που ουσιαστικά περιμένει από εμάς εκείνες τις λύσεις, που θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, για να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Δρόσος Τσαυλής υπογράμμισε: «Η κοινωνία απαιτεί και χρειάζεται στήριξη. Θέλει ανοιχτά μάτια, αφτιά και επίλυση των προβλημάτων της. Η μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών και των φίλων του κόμματός μας, στην κορυφαία εσωκομματική διαδικασία όπως ήταν η εκλογή του νέου προέδρου, απέδειξε περίτρανα πως η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να φέρει πίσω τη «χαμένη» ελπίδα. Ο νέος αέρας, οι νέες ιδέες, οι άνθρωποι μέσα από την κοινωνία για την ίδια την κοινωνία, πρέπει και μπορούν να δώσουν το «παρών». Ιδιαίτερα για την περιοχή του Ανατολικού Τομέα, οφείλω να εστιάσω στην προσοχή μου, στην απογοητευτική πτώση της επιχειρηματικότητας. Κλειστά μαγαζιά, ανολοκλήρωτα έργα, ποιοτική υποβάθμιση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Ακόμα και η τότε επιλογή μου, να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ήταν στο να διεκδικήσω την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Είναι θλιβερό, να στοχοποιείται κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με φυσικό επακόλουθο τη αύξηση της λίστας των ανέργων. Είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες είτε είναι εργαζόμενοι». Παράλληλα τόνισε: «Η περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πάντα χαρακτηριζόταν από την αίγλη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της. Δυστυχώς, οι σημερινοί κυβερνώντες, με την πολιτική του «ήξεις αφίξεις», την αναποτελεσματικότητά τους, των υπεκφυγών, τις απουσίας κινήτρων ανάπτυξης, καταστρέφουν καθημερινά «αυτή» την αξιοπρέπεια. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπω καθημερινά τον Πρόεδρο μας, να βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Έτσι πρέπει να είναι ένας ηγέτης και ένα κόμμα, δίπλα στους ανθρώπους, δίπλα στην κοινωνία. Η Ανατολική Θεσσαλονίκη, κρίνω πως χρειάζεται ανθρώπους «ακούραστους» και αποτελεσματικούς. Ως κόμμα αλλά οι ίδιοι ως άνθρωποι, πρέπει και οφείλουμε να σεβαστούμε τα πολιτισμικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευρύτερα. Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι ένα μεγάλο στοίχημα και είμαι σίγουρος πως θα το κερδίσουμε. Αυτή είναι και η προσωπική μου δέσμευση, αν οι συναγωνιστές μου, μου εμπιστευτούν την ηγεσία της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα. Ανοιχτό κόμμα, με αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες και παρεμβατικότητα στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Ο καρδιολόγος, εν ενεργεία Πρόεδρος και εν νέου Υποψήφιος στη ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Κώνσταντίνος Τσιλώνης έχει μελετήσει και ασχοληθεί σε βάθος, όλα αυτά τα χρόνια, τη «δύσκολη» και με πολλές ιδιαιτερότητες, περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Η παρούσα χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πατρίδα μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η οικονομία διανύει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, ενώ ταυτόχρονα προσφυγικό και εθνικά θέματα, έχουν λάβει διαστάσεις τέτοιες, που κανένας ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξή τους. Χρειάζεται μία Κυβέρνηση, η οποία θα είναι ικανή να διαχειριστεί την κατάσταση με την απαιτούμενη μέγιστη σοβαρότητα, σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα».

Και υπογράμμισε: «Ο νέος μας αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ, εγγυόνται την υπευθυνότητα και την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και στη διάθεση του Αρχηγού και των νεοδημοκρατών στο Δυτικό Τομέα. Πρόκειται για μία περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, ξεχασμένη και παραμελημένη από την πολιτεία «ίσως» και από το κόμμα μας. Θέλουμε να γίνουμε πιο διεκδικητικοί στα θέματα της τοπικής κοινωνίας, των ανθρώπων του μόχθου και της «αγωνίας». Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους εκείνους που θα συμμετέχουν στις εκλογές. Κοινός μας στόχος είναι η πρόοδος του κόμματος και η ενίσχυσή του, σε ανθρώπινο δυναμικό. Όλα πάντα μέσα στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και ήθους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης