«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές τους κατακτητές της» δηλώνει ο Αναστασιάδης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, 13:44
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές τους κατακτητές της» δηλώνει ο Αναστασιάδης
Την πεποίθησή του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές εκείνους που την κατέκτησαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για λύση στο Κυπριακό, πάντα με γνώμονα ότι η Κύπρος δεν θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της όποιας τρίτης δύναμης.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ σε εκδήλωση του κατεχόμενου Δήμου Λύσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η λύση πρέπει να διασφαλίζει ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα είναι υποδεέστεροι των υπολοίπων Ευρωπαίων.

«Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν χρειάζεται την παρουσία τουρκικού στρατού ή τα όποια μονομερή δικαιώματα, αλλά ούτε και πρέπει να υπηρετεί συμφέροντα τρίτων» σημείωσε.

Για τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά και τα αποτελέσματά της, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και εξάντλησε κάθε όριο ανθρώπινης δυνατότητας και αξιοπρέπειας για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Σημείωσε όμως ότι: «Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η ακαμψία της Τουρκίας παράλληλα με την επιθυμία της να ελέγχει όχι μόνο τα Κατεχόμενα, αλλά ολόκληρη την πατρίδα μας, οδήγησε στο ναυάγιο της διαδικασίας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, 13:53